Nazorg instructies navelpiercing

Als eerste is het belangrijk dat je de piercer laat bepalen of het verstandig is om een navelpiercing te nemen. Wanneer je navel tijdens het zitten verdwijnt in de huidplooi is het niet zo’n goed idee om de piercing te nemen. Dit omdat je tijdens de genezing veel problemen zal krijgen. De piercing zal dan door de huid telkens weg gedrukt worden en de wond zal moeizaam genezen. Scheefgroeien, ontstekingen en afstoting zijn dan in de meeste gevallen het gevolg. Maak voor jezelf de beslissing of het dat allemaal wel waard is.

ALS TWEEDE. Het ligt volledig aan jezelf hoe de piercing zal genezen. Vaak krijgt de piercer de schuld als er tijdens de genezing problemen optreden. De piercing is met de grootste zorg gezet en daarbij wordt 100% steriel gewerkt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de nazorg van de piercing. In deze nazorg wordt beschreven hoe de piercing verzorgd moet worden. Het is erg belangrijk om je te houden aan datgene dat hier in staat. Als je je hier niet aan houdt, dan zal daar het resultaat van de genezing naar zijn. Neem het verzorgen van de piercing in ieder geval serieus.

Hoe lang duurt de genezing


De navelpiercing is een van de moeilijkst genezende piercings. De duur varieert van zes maanden tot een jaar. Dit is afhankelijk van de problemen die zich kunnen optreden tijdens het genezingsproces.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij een navelpiercing


Ontsteking, wild vlees, verkleuring van de huid rond de piercing, scheefgroeien, uitzakken of afstoting kunnen problemen zijn die ontstaan tijdens het genezingsproces. Afstoting gebeurd maar zelden. Deze problemen zijn vaak het gevolg van het dragen van strakke kleding op de piercing of zoals in het begin beschreven. De piercing wordt hierdoor telkens verdrukt. Het gevolg hiervan is dat je een flinke ontsteking krijgt. Het onzorgvuldig omgaat met de piercings is ook vaak de oorzaak van problemen. Hierbij kun je denken aan: Het aanraken van de piercings met ongewassen handen, een klap of een ruk aan de piercing, het continu draaien aan het sieraad, zwemmen of de piercing blootstellen aan de zon of aan de zonnebank.

Wat moet ik wel of niet doen

  1. Raak de piercing alleen aan wanneer je deze gaat schoonmaken. Was voor het schoonmaken van de piercing altijd je handen. Maak de piercing 2 maal per dag schoon. Gebruik hiervoor de Prontolind spray of de Priono spray. Te koop in onze shop voor 10 euro.
  2. Gebruik bij het schoonmaken geen wattenstaafjes en ga niet deppen met de handdoek. Dit ter voorkoming van pluisjes waar zich vervolgens bacteriën opstapelen.
  3. Draag absoluut geen wol en/of slaap niet onder een wollen deken. Dit veroorzaakt een grote infectie.
  4. Draag tijdens de genezing geen kleding over de piercing, een los t-shirt kan geen kwaad, maar een broek of rok die over de piercing gedragen wordt, komt absoluut niet ten goede van de genezing. Zorg er gedurende de genezingsperiode voor dat je piercing in geen enkel geval door kleding verdrukt wordt. Let daar op ook als je zit.
  5.  Zorg altijd dat je schone kleding draagt en onder schone lakens slaapt.
  6. Zwem de eerste zes weken liever niet. Als je wilt zwemmen doe dit tijdens de genezing alleen in een binnenbad op eigen risico, buitenwateren bevatten te veel bacteriën , Reinig je piercing na het zwemmen alleen met de Prontolind spray of de Priono spray .
  7. Pas op met zonnen. De wond kan geïrriteerd raken en in het ergste geval lelijk verbranden.

Wanneer kan het sieraad vervangen worden


Dit is afhankelijk van de genezing. Als de piercing zonder problemen geneest, kun je de piercing vervangen na ongeveer 12 weken . Heb je veel problemen bij de genezing van je piercing, dan is het belangrijk dat je wacht met het verwisselen van je piercing tot de piercing schoon en rustig is.

Wat te doen bij een ontsteking


Een ontsteking kun je makkelijk oplopen. Hierbij is de huid soms wat gezwollen. Indien de zwelling erger wordt gebruik dan ijs om de zwelling tegen te gaan. Belangrijk is om de piercing er nooit uit te halen bij een ontsteking. Je sluit hierdoor de huid af waardoor de ontsteking je lichaam niet meer uit kan. Hierdoor kan de ontsteking zelfs erger worden. Wat je moet doen bij een ontsteking is contact opnemen met ons zodat wij naar de piercing kunnen kijken en daarbij passend advies kunnen geven. Het kan zijn dat wij het advies geven om naar je huisarts te gaan en vragen om fucidin-zalf. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking weg gaat.

Hoe maak ik de piercing schoon


Gebruik alleen de de Prontolind spray of de Priono spray die je bij ons hebt gekocht. Was eerst goed je handen voordat je de piercing aanraakt.
De beste en makkelijkste manier om de piercing schoon te maken is tijdens het douchen. Maak de piercing als laatste schoon. Was zoals gewoonlijk eerst je haren en je lichaam. Spray vervolgens op de huid rondom de piercing en op het sieraad. Laat de spray even inweken. Droog de huid rond de piercing voorzichtig en deppend af. Gebruik hierbij een schone handdoek.
Schoonmaken met een wattenstaafje is ook mogelijk. Spray eerst een aantal druppels op het wattenstaafje. Maak vervolgens de huid rondom de piercing en het sieraad schoon. Laat de spray even inweken.
Het is belangrijk om de korstjes niet van je huid te krabben.
Spoel de huid na het schoonmaken goed af met water.

Ik hoop dat de genezing van je piercing goed verloopt. Mocht je na het lezen van deze instructies toch nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met mij op. Ik help je graag. Ik verwacht dat, als je problemen hebt met de piercing, je mij eerlijk verteld wat met de piercing is gebeurd. Alleen op deze manier kan ik het probleem oplossen en bovendien jou goede raad geven.