Nazorg instructies tongpiercing

Als eerste, het ligt volledig aan jezelf hoe de piercing zal genezen. Vaak krijgt de piercer de schuld als er tijdens de genezing problemen ontstaan. De piercing is met de grootste zorg gezet en daarbij wordt 100% steriel gewerkt. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de nazorg van de piercing. In deze nazorg wordt beschreven hoe de piercing verzorgd moet worden. Het is erg belangrijk om je te houden aan datgene dat hier staat. Als je je hier niet aan houdt, dan zal het resultaat van de genezing daar naar zijn. Dus neem het verzorgen van de piercing serieus.

Als je een tongpiercing laat zetten krijg je eerst een lang staafje in je tong. Dit is in verband met het zwellen van je tong. Na zes weken kan het staafje vervangen worden voor een korter staafje (deze is niet bij de prijs inbegrepen). Het is belangrijk dat je het lange staafje voor een korter staafje laat vervangen. Dit omdat anders het risico groot is dat je stukjes van tanden en/of kiezen afbijt.

SPOELEN – SPOELEN – SPOELEN – SPOELEN IJS – IJS – IJS – IJS – IJS – IJS – IJS – IJS – IJS

Het belangrijkste tijdens de genezing is het spoelen met ANTISEPTISCH MONDWATER en eten van ijs. Denk alsjeblieft niet “het zal allemaal wel meevallen”, het kan gevaarlijk worden wanneer je het niet zo nauw neemt met deze instructies. Deze instructie zijn echt van groot belang, want voor je het weet heb je een flinke infectie.

Verdunnen


Verdun het mondwater voor 50% met water voordat je gaat spoelen.

Spoelen


Het spoelen doe je de hele dag door. Na het eten, drinken, roken, slapen. Het beste kun je voor en na het slapen gaan spoelen met pure, dus onverdund mondwater.

Ijs eten


IJs eten doe je gedurende de genezing zo vaak mogelijk per dag. In ieder geval wanneer de tong een beetje is opgezwollen.

Hoe lang duurt de genezing


De genezing duurt, mits je je aan de instructies houdt, circa vijf tot zeven dagen.

Pijn tijdens de genezing


Dit verschilt per persoon. De een heeft er de eerste dagen last van, de ander de laatste paar dagen. De een kan wel eten, de ander niet. Er zijn personen die er tijdens de genezing helemaal geen last van hebben. Mocht het zo zijn dat je er wel last van hebt en je kunt moeilijk praten en/of eten, probeer dan zo min mogelijk te praten. Om toch wat eten binnen te krijgen kun je het beste vloeibaar voedsel nuttigen. Spelen met de piercing en/of het eten van kauwgom tijdens, en zelfs een week of twee na de genezing, kan een probleem geven. Geef je tong zo veel mogelijk rust.

Gebruik tijdens de genezing geen alcohol

Gebruik tijdens de genezing geen alcohol. 
Vermijdt tijdens de genezing, in verband met infecties, oraal contact. Ook al heb je een vaste partner. De balletjes van de piercing zijn schroefbaar. Het is belangrijk dat je deze zeer regelmatig controleert. Alles wat schroefbaar is kan losraken en voor je het weet ben je het balletje kwijt.

Ik hoop dat de genezing van je piercing goed verloopt. Mocht je ondanks alles toch nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met mij op. Ik help je graag. Ik verwacht dat als je problemen hebt met de piercing je mij dan ook eerlijk verteld wat er mee is gebeurd. Alleen op deze manier is je probleem op te lossen. En dan alleen kan ik je goede raad geven.